Til: Den kvindelige formand for ”Landet MED visioner”

Posted by on lørdag, juli 23rd, 2016

Velkommen tilLandet UDEN visioner”

Jeg har gennem de sidste mange år været en flittig gæst i ”Landet UDEN visioner” – (forklaring følger)

I landet uden visioner kræves der, hvis jeg gerne vil have et job med betydning for væksten og samfundet, at jeg er super energisk, stædig og risikovillig for ikke at nævne begreber, såsom selvkørende og villig til at arbejde længe og i mange dage – endda uden løn.

Nuvel, der er en masse fordele ved det, for det fleste af mine kollegaer og mig selv inklusiv har det et par gange medført, at man har måtte dobbeltjobbe, eller blot leve på en sten i perioder. Nu skal dette ikke lyde som en klage sang, da de fleste af os virkelig brænder for det vi laver, og faktisk holder rigtig meget af vores arbejde i ”Landet UDEN visioner”,-  og vi kan jo blot vælge at rejse over til ”landet MED visioner”, som består af en masse mennesker, der er ansat eller indirekte lønnet af os i ”landet UDEN visioner”. Disse mennesker, bestemmer endda som oftest også over os i ”Landet UDEN visioner”. Selvom det er os, der finder arbejde til dem.

Måske lidt bagvendt? Nuvel –  vi får dog også oftest af vide af disse mennesker, hvis vi ytrer os om ting, der er ikke fungerer, eller har et stille ønske om bedre kår, at det jo er noget vi selv har valgt. Okay – taknemmelighed kan man nok ikke forvente, da vi jo er sociale gruppedyr, og langt hovedparten af befolkningen lever jo i ”Landet MED visioner” og ikke os. Faktisk er vi slet ikke så velkomne der, sådan føles det i hvert fald ofte!

Det ville jofte være svært at forklare de folk over i ”Landet MED visioner”, hvorfor man dog skal arbejde mere end 37,5 timer helt frivilligt, uden et bestemt antal feriedage, lov til betalte sygedage m.m.. Generelt svære vilkår fra alt lige fra kontakt med det offentlige helt hen til bankerne, sidstnævnte endda på alle leder og kanter. De fleste bankrådgivers svar på alt er jo ”giv mig de sidste 3-6 måneders lønsedler” eller de sidste 3 års regnskaber. Dette uden at drage nogle sammenligning i forhold til tiden mellem 3 år og 3 mdr., eller indsatsen og villigheden til at arbejde og forsøge sig selv.

På samme måde bliver man mødt, hvis man gerne vil betale til det offentlige, så skal man oprette et såkaldt ”Medarbejdersignatur”. – Selvom det for os i ”landet UDEN visioner” ikke hænger sådan sammen. Vi er ikke, og vil ikke være medarbejder – men hvad, det er jo nok en sådan, der har lavet systemet. Nuvel, lidt akademisk chikane er også okay, selvom det jo er os, der har betalt for deres fine uddannelser, – som nærmest automatisk berettiger til evig klogskab, også selvom om det man husker fra sit cand ”et eller andet” studie efter 20-30 år måske er begrænset, men lad nu det ligge!

Dejligt ville det jo være, hvis vi i ”Landet UDEN visioner” også kunne få løn, mens vi gik på gratis kurser eller endda hele uddannelser. Altså kurser eller såkaldte uddannelse der varede i flere år, eller som vi måske kunne bruge i vores arbejde og i de første år ”uddannelse” med at skabe vækst og gode produkter til ”Landet MED visioner”. – Men sådan forholder det sig ikke, – dette går udelukkende til alle de mange mennesker i ”Landet MED visioner”.

Nå, men godt ord igen, vi har jo brug for jer i vores virksomheder og som kunder ligesom i har brug for os, også selvom om i ofte ikke opfører jer sådan. – Specielt ikke i jeres politiske holdninger eller ved jer som er valgt ind til at reagerer.

– Et gammelt ordsprog siger, at man ikke skal save den gren over, man sidder på, hvilket man med fordel kunne lade integrere i de mange fine lærebøger og i entreen til Christiansborg, fordi det virker ikke som om, at i bruger meget tid på at styrke denne gren.

Tænk, hvilke medarbejdere det kunne genereres, hvis vi alle arbejdede ud fra vores passion og iver efter at skabe og udvikle noget, – også selvom det ikke automatisk generede et hav af fridage, feriedage, høje lønninger, bonusser, barsel, sygeforsikringer og andre fordelagtige kår. –  Det ville da være et ”LAND MED VISIONER” eller hvad – måske er det bare os.

Ærbødigst  

Kim Kampp

Lønskaber til nogle af de dejlige mennesker i ”Landet MED visioner”

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *